Izvor: B92, 17.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nezaposleni neće da vade krompir

Gornji Milanovac -- U opštini Gornji Milanovac ima oko 5.000 evidentiranih nezaposlenih, a samo njih pet je pristalo da vadi krompir.

Na njivi kompanije Svislajon Takovo danas su se pojavili administrativni radnici te kompanije kako bi vadili krompir, njih 30, jer ne postoji niko drugi ko bi mogao, odnosno želeo, da taj posao obavi. Direktor radne jedinice Petar Pantović rekao je da nije bilo moguće na neki drugi način obezbediti radnu snagu.

Pantović je dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je konkurs za radnike za sakupljanje krompira na površini od 10 hektara bio otvoren nekoliko dana, ali da se javilo samo pet zainteresovanih.

Direktorima tri srednje škole je prošlog vikenda nuđeno angažovanje oko 600 učenika, kojima bi, za uzvrat, bili plaćeni ekskurzija i nabavka knjiga. "Ni ta ideja nije prihvaćena zbog bojazni da bi neko mogao da zameri kompaniji da zloupotrebljava decu", kaže on.

Administrativni radnici kompanije krompirom treba da napune oko 30 vagona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.