Nevreme uništilo mostove u Kuršumliji, putevi neprohodni, šteta višemilionska

Izvor: RTS, 23.Maj.2018, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nevreme uništilo mostove u Kuršumliji, putevi neprohodni, šteta višemilionska

Teško nevreme koje je juče pogodilo Kuršumliju i odseklo od sveta 80 domaćinstava ostavilo je za sobom teške posledice. Putevi su neprohodni, škola u Dobrom Dolu ne radi, a naneta je i velika šteta poljoprivrednim kulturama, javlja dopisnik RTS-a.
Najveća šteta je naneta lokalnim putevima i nekategorisanim putevima koji vode ka planinskim selima koja su bila zahvaćena nevremenom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Uništeni su mostovi i propusti, a nanosi zemlje, stena i drveća se nalaze na putevima zbog čega je u prekidu saobraćaj ka mnogim selima, javlja dopisnik RTS-a koji je bio na licu mesta.
"Odsečeni smo od sveta, ne možemo svojim kućama da priđemo nikako, ni terenskim vozilima, putevi su 90 posto stradali i to je sve zakačilo", kaže Saša Papić, predsednik MZ Degrmen. 
U prekidu su i mnoge vodovodne linije u selima zbog bujica i potoka koji su nosili sve pred sobom.
"Ovo se ne pamti, makar ja nisam čuo za 60 godina. To je sve odnela voda, uništila, upropastila. To je kao neka vodena bomba", kaže Miodrag Dimitrijević iz Kupinova. 
U Dobrom Dolu danas nije radila škola jer učenici i učitelji nisu mogli da dođu.
Ekipa RTS-a je na putu zatekla i mrtve životinje, što ukazuje na razmere jučerašnjeg nevremena. 
Na momente kataklizmična nepogoda, prema svedočenju meštana, nosila je sve pred sobom, puteve, objekte, životinje. Prava je sreća, kažu, da niko od ljudi nije stradao. 
"Očigledno da je velika količina vode pala i tu nijedan propust nije izdržao, sve je zatvoreno, sve je porušeno. Ogromna je šteta, nemamo predstavu kolika je, ali mi ovo mesecima moramo da saniramo. Sami sigurno nećemo moći da izdržimo, ni što se mehanizacije tiče, ni finansijskih sredstava", kaže Radoljub Vidić, predsednik opštine Kuršumlija.
Prema prvim procenama, šteta na putevima, mostovima, objektima, poljoprivrednoj mehanizaciji, usevima i voću meri se desetinama miliona dinara.
Obilne padavine izvale su i brojna klizišta, tako da se, posebno turistima koji se kreću ka Đavoljoj varoši, preporučuje oprezna vožnja. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OGROMNA ŠTETA U KURŠUMLIJI Oluja uništila useve, škola u u Dobrom Dolu NE RADI, na ulicu pala protivgradna RAKETA (FOTO, VIDEO)

Izvor: Blic, 23.Maj.2018

Teško nevreme koje je juče pogodilo Kuršumliju odseklo je od sveta 80 domaćinstava i ostavilo za sobom teške posledice. Putevi su neprohodni, škola u Dobrom Dolu ne radi, a naneta je i velika šteta poljoprivrednim kulturama, javlja RTS.

Nastavak na Blic...

Nezapamćeno nevreme u Kuršumliji - Putevi neprohodni

Izvor: Vesti-online.com, 23.Maj.2018

Teško nevreme koje je juče pogodilo Kuršumliju i odseklo od sveta 80 domaćinstava ostavilo je za sobom teške posledice. Putevi su neprohodni, škola u Dobrom Dolu ne radi, a naneta je i velika šteta poljoprivrednim kulturama, javlja dopisnik RTS-a...Najveća šteta je naneta lokalnim putevima i...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.