Izvor: B92, 04.Jul.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nevreme u Čačku

Čačak, Leskovac -- Nevreme praćeno obilnom kišom, krupnim gradom i čestom grmljavinom zahvatilo je večeras oko 19:30 čačanski kraj.

Pretpostavlja se da je udar groma izazvao oko 20:30 požar u upravnoj zgradi preduzeća Sloga u užem centru grada. Veliki broj vatrogasnih ekipa, posle dva sata borbe sa vatrenom stihijom, uspelo je da lokalizuje požar, a niko nije povređen.

U Radarskom centru u Užicu je FoNetu je rečeno da je najveće nevreme bilo na teritoriji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Čačka.

Grada je bilo u selima Milićevci, Gornja i Donja Gorevnica, Miokovci, Bečanj i Mrčajevci, dok je sugradice bilo u severnim delovima opštine.

Prema poslednjim podacima, najveća šteta pričinjena je na voću u selu Donja Gorevnica, i to 40 posto.

Tokom dejstva koje je trajalo do 21 čas, iz velikog broja protivgradnih stanica u nekoliko opština ispaljeno je više od 120 raketa.

Deo protivgradne rakete pao je ispred kuće u domaćinstvu Predraga Tadića u selu Trbušani, ali niko nije povređen.

Vetar odneo krovove u Sijarinskoj banji

Olujni vetar, praćen gradom, odneo je večeras krovove na desetak kuća u Sijarinskoj Banji u opštini Medveđa.

Kako su agenciji Beta rekli stanovnici Sijarinske Banje, nevreme je pričinilo i druge štete na kućama. U opštini Medveđa nekoliko sati nije bilo struje, a opštnska komisija proceniće narednih dana štetu koju je pričinilo nevreme.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KRUPAN GRAD U ČAČKU

Izvor: Kurir, 04.Jul.2008

ČAČAK, 04. jul 2008. (FoNet) - Nevreme praćeno krupnim gradom i obilnom kišom zahvatilo je čačansku opštinu večeras oko 19:30 časova. Za sada još uvek nema preciznih informacija, gde i u kojoj meri je bilo grada. U Radarskom centru u Užicu je FoNetu rečeno da se protivgradnim raketama dejstvovalo...

Nastavak na Kurir...

Nevreme u Čačku

Izvor: RTS, 05.Jul.2008, 00:37

U Radarskom centru u Užicu rečeno je da je najveće nevreme bilo na teritoriji Čačka..Grada je bilo u selima Milićevci, Gornja i Donja Gorevnica, Miokovci, Bečanj i Mrčajevci, dok je sugradice bilo u severnim delovima opštine...Prema poslednjim podacima, najveća šteta pričinjena je na voću...

Nastavak na RTS...

Grom zapalio zgradu "Sloge"

Izvor: Večernje novosti, 05.Jul.2008

Udar groma, u petak oko 20.30, kada je čačanski kraj zadesilo veliko nevreme, prouzrokovao je požar u upravnoj zgradi preduzeća "Sloga" u Hajduk Veljkovoj ulici

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.