Izvor: RTS, 25.Jun.2022, 15:40

Nevreme širom Srbije – bujice u Novom Sadu, provala oblaka u Beogradu, grad na Kopaoniku i Zlatiboru

Snažno nevreme pogodilo je Novi Sad. Vetar je lomio stabla, a u pojedinim delovima grada su stvorene bujice. Jak pljusak u Beogradu. Grad pogodio Kopaonik, Zlatibor, Kraljevo, Ljuboviju, Vladimirce, užički kraj. U Sremu za pola sata palo oko 25 litara kiše po metru kvadratnom.
Snažno nevreme, praćeno kišom i grmljavinom, pogodilo je posle podne Beograd.

Zbog količine padavina za kratko vreme, pojedine gradske saobraćajnice su pod vodom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
U Zemunu, u Ugrinovačkoj ulici, blokiran je saobraćaj, jer je usled oluje drvo palo na put.

U nevremenu, koje je oko 12 časova zahvatilo Novi Sad, jak olujni vetar polomio je stablo u Ulici Bate Brkića, koje je uništilo jedan automobil, ali niko nije povređen, javlja dopisnik RTS-a.

Grana stabla oštetila je i ogradu Gimnazije "Isidora Sekulić". Pljusak sa grmljavinom potrajao je pola sata, otežavajući saobraćaj u Petrovaradinu, Sremskim Karlovcima, Bukovcu.
Ekipe Gradskog zelenila su odmah izašle na teren.

"Imali smo blizu 20 intervencija u gradu, bilo je lomljenja grana i nekoliko stabala se obrušilo pod naletom vetra. Naše ekipe su na terenu. Problema je bilo u Novom Naselju, Sremskoj Kamenici, Petrovaradinu, Grbavici... Povređenih osoba nije bilo, ali je pričinjena materijalna šteta na nekoliko automobila", rekla je za RTS Jelena Prica, portparol Gradskog zelenila.
U pojedinim delovima grada, na ulicama su stvorene bujice, jer kanalizacija nije mogla da primi toliko vode.

I Kopaonik i Zlatibor je pogodilo snažno nevreme, praćeno gradom.
Kratkotrajan pljusak zahvatio je posle podne užički kraj.

Sitan grad padao je nekoliko minuta u Bajinoj Bašti i gornjem delu užičkog sela Buara.

Olujno nevreme zahvatilo je i Kraljevo. Jaka kiša i vetar, praćeni grmljavinom, trajali su oko 45 minuta.

Zbog velike količine padavina u kratkom vremenskom periodu, pojedine ulice su bile pod vodom, jer kanalizacija nije uspela da prihvati toliku količinu vode.

Dok je Šabac samo osvežila kiša, u Dragojevcu, u opštini Vladimirci, petnaestak minuta padao je grad. Oštećeni su usevi i zasadi koji se nalaze u donjem delu sela, pored reke Save. 

U Sremu je za pola sata palo oko 25 litara kiše po metru kvadratnom.

Jako nevreme praćeno gradonosnim oblakom pogodilo je opštinu Ljubovija.
Grad veličine graška, lešnika i oraha zahvatio je područje oko manastira Soko.

RHMZ je ranije danas izdao upozorenje na jake pljuskove sa gradom, olujnim vetrom i količinom padavina većom od 20 milimetara za kratko vreme u Bačkoj, Sremu, na severu Banata, kao i u brdsko-planinskim predelima jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije posle podne i uveče.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FOTO Nevreme izvaljivalo stabla i lomilo grane: Radnici Zelenila imali oko 30 intervencija

Izvor: Radio 021, 25.Jun.2022

Ekipe Gradskog zelenila od podneva intenzivno rade na saniranju posledica nevremena, saopšteno je iz tog preduzeća.

Nastavak na Radio 021...

APOKALIPTIČNE SCENE NA ULICAMA BEOGRADA: Jak pljusak sa grmljavinom nosi sve pred sobom, od ogromne količine kiše NE VIDI SE PRST PRED OKOM (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jun.2022

Snažno nevreme sa grmljavinom upravo je zahvatilo šire područje Beograda!..Ranije je RHMZ izdao hitno upozorenje na jak pljusak, grmljavinu i grad za sever Bačke, a na snazi je i crveni meteoalarm...Zbog kiše i grmljavine na snazi je crveni meteoalrm koji označava da je vreme vrlo opasno. Prognozirane...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.