Nevreme praćeno gradom opustošilo ove krajeve Srbije, uništeno 80 odsto useva

Izvor: BKTV News, 03.Jul.2018, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nevreme praćeno gradom opustošilo ove krajeve Srbije, uništeno 80 odsto useva

Snažno nevreme praćeno gradom veličine lešnika pogodilo je sela požeške i lučanske opštine.

Najviše pogođena su dragačevska sela Donja Kravarica, gde je šteta na poljoprivrednim usevima 80 odsto, dok je u Lisu i Puhovu nešto manja, prenosi "Glas zapadne Srbije".

Protivgradni strelci su pravovremeno reagovali i ispaljeno je 68 raketa.

Nevreme nije zaobišlo ni susedna sela u Požegi, a prema rečima predsednika opštine Milana Božića grad veličine >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << lešnika u najvećoj meri pogodio je Gorobilje, Pilatoviće i Prijanoviće.

FOTO: Glas Zapadne Srbije

"Ekipe su već na terenu, tako da ćemo znati u toku dana kolike su razmere nevremena. Ostaci grada se mogu i jutros videti u pojedinim domaćinstvima, tako da svi oni koji su pretrpeli štetu mogu je prijaviti nadležnim institucijama u opštini", kazao je Božić.

Iako vremenske prognoze nisu najpovoljnije, odnosno iako je i su i za naredne dane najavljene padavine u Sektoru za vanredne situacije ističu da nema bojazni od vremenskih nepogoda katastrofalnih razmera koje su pogodile našu zemlju 2014. godine.

Nadležni ističu da su službe u pripravnosti, kao i da bujice najšeće prave probleme na stambenim i ekonomskim objektima.

Podsetimo, i da je premijerka Ana Brnabić posetila je sredinom juna Topolu, u kojoj je zbog nevremena i grada bila proglašena vanredna situacija, i najavila da će uskoro biti raspisan tender za prvi radarski sistem za protivgradnu zaštitu u Srbiji. Poljoprivrednici su tada premijerki rekli da su štete na zasadima ogromne, jer je gotovo svaka parcela bila zahvaćena gradom, a neke će štetu osetiti i naredne godine.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

PADAO GRAD VELIČINE LEŠNIKA Jako nevremene pogodilo sela oko Požege i Lučana, ogromna šteta na usevima

Izvor: Blic, 03.Jul.2018

Jako nevreme praćeno gradom pogodilo je sela požeške i lučanske opštine.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.