Nevreme ponovo pravi haos po Srbiji

Izvor: Akter, 05.Avg.2014, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nevreme ponovo pravi haos po Srbiji

U Loznici je danas od 16 do 20 časova palo 47 litara kiše po kvadratnom metru, izlila se reka Štira i bujice su preplavile grad

Kiša je i posle 21 čas nastavila da pada nesmanjenim intenzitetom, prenose Novosti na sajtu, navodeći da se izlila i reka Štira, koja teče kroz čitav grad.

Bez struje su oko 21 čas ostale mnoge zgrade u centru grada - od Robne kuće "Jadar", do dela grada prema "duplim trakama" i bolnici.

Nikad dosad se nije desilo da pod >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << vodom bude središte grada - od centralnog gradskog trga do susednih ulica, kao i Bulevar Dositeja Obradovića, uz koji se nalazi i Elektrodistribucija, koja je takođe pod vodom.

Stanari mnogih zgrada već od 20 časova nisu mogli da izađu iz stanova, jer za to im nisu bile dovoljne ni čizme. Do 20 časova, ulicama su su se kretala vozila, ali kako se bujica širila, sabraćaj više nije bio moguć.

Vodena bujicaje ušla je i u zdanje Medicine rada Doma zdravlja „Dr Milenko Marin“, koje se nalazi u naselju Gradilište, saopštila je dr Branka Krasavac, pomoćnik direktora te ustanove, čije su osoblje jedva uspela da evakuišu terenska vozila.

Bujice su "okupirale" i deo puta do Banje Koviljače - od "Viskozine" kapije broj 3, do ulaska u to turističko mesto, pa je saobraćaj u prekidu, potvrđeno je Stanici saobraćajne policije u Loznici.

Od Loznice do Koviljače, umesto tim drumom, koji je lokalnog karaktera, može da se dođe zaobilaznim putem, koji vodi ka Malom Zvorniku, odnosno Šapcu.

Bujica je pogodila i deo regionalnog puta Loznica-Zajača, koji je od ponedeljka uveče zatvoren za saobraćaj.

Suboticu večeras ponovo zadesilo nevreme

Suboticu i Palić je nešto posle 19 sati zahvatilo snažno nevreme, praćeno jakom vetrom koji je, uz postepeno pojačavanje kiše i prave provale oblaka, doneo i grad veličine graška.

Snažna polučasovna kiša uz povremenu grmljavinu napravila je velike probleme u saobraćaju te su neke ulice biti zatvorene za saobraćaj zbog velike količine vode koja se nakupila i koju odvodni sistem nije uspeo blagovremeno da kanališ, objavio je portal subotica.com.

Na više lokacija u širem području grada intervenisale su ekipe JKP "Čistoće i zelenila", kao JKP "Vodovod i kanalizacija", a podršku u saniranju posledica dali su i vatrogasci koji asistiraju sa agregatima za ispumpavanje vode.

Nadležne službe su na terenu i saniraju posledice večerašnjeg nevremena, koje polako slabi.

Nevreme je skoro prestalo oko 20:30, a stanje u centru grada se polako normalizuje.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

HAOS U SRBIJI: Naselja potopljena, bujica odnela most, automobile...

Izvor: Kurir, 06.Avg.2014, 08:44

Reka Štira sinoć se izlila i potopila skoro celu Loznicu, uključujući i centar. Veliki deo grada nekoliko sati bio bez struje..LOZNICA - Obilne padavine i jak vetar juče su pogodili veći deo naše zemlje, a posebno je bilo dramatično u Loznici, koja je potopljena, kao i u njenoj okolini, gde je...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.