Nevreme jurca ka Srbiji, maglu zamenjuje kiša i snažni vetar, a evo i kakva nas zima očekuje!

Izvor: BKTV News, 12.Nov.2017, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nevreme jurca ka Srbiji, maglu zamenjuje kiša i snažni vetar, a evo i kakva nas zima očekuje!

Nakon maglovitog subotnjeg jutra, u Srbiju stižu nevreme praćeno pljuskovima i olujnim udarima vetra.

Oblačnost koja na jugu Srbije uslovljava kišu u toku noći premeštaće se preko centralnih krajeva dalje na sever.

Padavine se očekuju mestimično i biće slabog intenziteta.

U planinskim predelima zapadne i jugozapadne Srbije i u košavskom području očekuje se pojačanje južnog i jugoistočnog vetra, koji će na jugu Banata povremeno dostizati udare >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << olujne jačine.

Ovo upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije odnosi se na period od 19:21h večeras pa sve do 07:21h 13. 11. 2017. godine.

Uživajte u lepom vremenu, jer od sutra kreće zahlađenje, u utorak žuti meteoalarm zbog snega!

NOVEMBAR 2017:  Malo topliji i prosečno vlažan novembar, slede i novembarske kiše.

Srednja minimalna temperatura vazduha u novembru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.5ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost novembarske srednje minimalne temperature vazduha od 4.5ºS. Srednja maksimalna temperatura vazduha u novembru biće u granicama višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0.2ºS u odnosu na višegodišnji prosek.

FOTO: Vikipedija/Ilustracija

U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom novembra biće oko 10.9ºS. Mesečna suma padavina tokom novembra biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 3 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini novembarska suma padavina iznosiće oko 52 mm.

DECEMBAR 2017: Prosečno hladan i prosečno vlažan decembar

Snežna oluja stiže u Srbiju!

Srednja minimalna temperatura vazduha u decembru imaće vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.1ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost decembarske srednje minimalne temperature vazduha oko 0.3ºS. Srednja maksimalna temperatura vazduha u decembru biće u granicama višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0.1ºS u odnosu na višegodišnji prosek.

FOTO: Pxhere/Ilustracija 

U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom decembra biće oko 5.7ºS. Mesečna suma padavina tokom decembra biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 2 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini decembarska suma padavina iznosiće oko 49 mm.

JANUAR 2018: Blaži i malo suvlji januar. Ipak, srednja januarska količina padavina u granicama višegodišnjeg proseka.

Srednja minimalna temperatura vazduha u januaru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1.5ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost januarske srednje minimalne temperature vazduha od 0.5ºS. Srednja maksimalna temperatura vazduha u januaru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0.8ºS u odnosu na višegodišnji prosek.

Nebeski spektakl: Večeras se spajaju dve planete! (VIDEO)

U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom januara biće oko 4.6ºS. Mesečna suma padavina tokom januara biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 5 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini januarska suma padavina iznosiće oko 39 mm.

FEBRUAR 2018: Srednja februarska temperatura i količina padavina u granicama višegodišnjeg proseka.

Srednja minimalna temperatura vazduha u februaru imaće vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.1ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost februarske srednje minimalne temperature vazduha od 0.2ºS. Srednja maksimalna temperatura vazduha u februaru biće u granicama višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0.1ºS u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom februara biće oko 6.5ºS. Mesečna suma padavina tokom februara biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 5 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini februarska suma padavina iznosiće oko 28 mm.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.