Neverovatne slike iz okoline Čačka i Kragujevca, poplavljena domaćinstva i putevi

Izvor: RTS, 16.Jun.2020, 21:01

Neverovatne slike iz okoline Čačka i Kragujevca, poplavljena domaćinstva i putevi

Velika količina kiše pala je za kratko vreme u čačanskom kraju i donela probleme u više naselja i sela. Voda je prodrla u neka domaćinstva, pa su na terenu pripadnici Civilne zaštite grada Čačka i ispumpavaju vodu. Poplavljeni i rubni delovi Kragujevca.
Problema sa izlivanjem potoka ima u opštini Lučani, a Tijanska reka poplavila je poljoprivredno zemljište i puteve.

Na snazi je obustava >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << saobraćaja na državnom putu Pakovraće–Lučani preko Markovice i Pakovraće–Kratovska stena–Lučani–Guča, saopštavaju iz JP "Putevi" Srbije.

Zbog obilnih padavina poplavljeno je nekoliko domaćinstava u selu Turica i Puhovo, potvrdio je za RTS Zoran Vučićević, načelnik Štaba za vanredne situacije u Lučanima.
Poplave u Kragujevcu Kiša je velike probleme napravila i u Kragujevcu jer je izazvala poplave u rubnim delovima grada, javlja dopisnik RTS-a. 

Palo je oko 40 litara kiše po metru kvadratnom, koju kišna kanalizacija nije mogla da primi.
Voda se izlila u delovima naselja : Grošnica, Veliko Polje, Ždraljica, Ilićevo. Izlio se i Bresnički potok.
Poplavljena su pojedina dvorišta i ulice. Niko od građana nije ugrožen.
Na teren su odmah izašle ekipe Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije, Vodovoda i kanalizacije i JKP Šumadije sa kompletnom mehanizacijom.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.