Neukrotive reke u Krupnju – poplavljeno 50 kuća, zatvorena škola

Izvor: RTS, 06.Jun.2019, 08:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neukrotive reke u Krupnju – poplavljeno 50 kuća, zatvorena škola

Od sinoć je na snazi vanredna situacija u Krupnju jer je za sat vremena palo kiše kao za mesec dana. Poplavljeno je 50 kuća, zatvorena škola.
U Krupnju i 10 okolnih sela sinoć je proglašena vanredna situacija. Zbog kiše koja je juče pala poplavljeno je 50 kuća i osnovna škola u centru mesta.

Petnaestoro đaka je na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vreme evakuisano, a škola neće raditi do ponedeljka.
Zbog velike količine padavina izlile su se reke Bogoštica, Likodra i Brštica. 
Trenutno nema opasnosti od izlivanja, sve tri reke su se povukle u svoja korita, a najveća šteta pričinjena je na putnoj infrastrukturi.  

Put koji vodi ka selu Bogoštica i dalje ka selu Šljivova je u prekidu, jer je reka odnela deo puta. Teška mehanizacija je na terenu i očekuje se da do kraja dana put bude prohodan.
Predsednik Opštine Ivan Isailović rekao je za RTS da je šteta velika, ali znatno manja nego što je mogla biti – 78 litara kiše palo je za 45 minuta.
Prema njegovim rečima, veća katastrofa je izbegnuta jer su sva rečna korita očišćena. 
"Mnogo smo spremniji, manje je padavina nego 2014. godine, imamo više bujičnih pregrada i u narednom peridu radićemo na tome da ih bude što više, jer je to jedino rešenje za Krupanj", rekao je Isailović.
Vanredno je i dalje u oblastima koje su prethodnih dana pogodile poplave. Proradila su klizišta, prekinuti putevi, oštećeni mostovi.

Sada se radi na ispumpavanju vode, čišćenju terena.
Čeka se Uredba Vlade o proglašenju elementarne nepogode, da komisije izađu na teren i građani prijave štetu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vanredno stanje u Krupnju: Poplavljeno 50 kuća, đaci evakuisani iz osnovne škole! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jun.2019

Kako se navodi, za 45 minuta palo je 78 litara kiše po kvardatnom metru..U Krupnju i 10 okolnih sela proglašena je vanredna situacija zbog kiše koja je u popodnevnim satima u sredu nanela velike probleme meštanima...Poplavljeno je 50 kuća i osnovna škola u centru Krupnja, a 15 đaka je evakuisano,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Poplava u Krupnju, zatvorena škola

Izvor: Danas, 06.Jun.2019

U Krupnju je sinoć uvedena vanredna situacija kada je zbog obilnih padavaina za kratko vreme poplavljeno 50 kuća, a zatvorena je i lokalna škola. Članak Poplava u Krupnju, zatvorena škola se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.