Netflix prestigao kablovsku po broju korisnika u SAD-u!

Izvor: NovaEnergija.net, 02.Jul.2017, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Netflix prestigao kablovsku po broju korisnika u SAD-u!

Sa preko 50 miliona pretplatnika u Americi, Netflix je konačno prestigao kablovsku televiziju. Kada se saberu korisnici svih većih kablovskih operatera, taj broj je manji od onog koji Netflix sam pokriva, a ako se na to dodaju i drugi striming servisi slični Netflixu, jasno je da je kablovska televizija u ozbiljnom problemu.
Jedan od mogućih razloga za ovakav trend jeste značajna razlika u ceni kablovskih i striming servisa. U ovogodišnjoj prezentaciji Meri >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << Miker o internet trendovima, upravo se visoka cena kablovske i korišćenje striming servisa navode kao glavni razlog za pad gledanosti televizije.
Broj korisnika Netflixa je već 5 godina u naglom porastu, tako da ovaj striming servis sada zauzima čak 30% prihoda na tržištu kućne zabave u SAD-u.
Televizija nije jedino tržište koje je ugroženo ekspanzijom Netflixa i drugih striming servisa. Prema izveštaju Pricewaterhouse Coppersa, striming servisi će u pogledu godišnjih prihoda do 2019. godine prestići i bioskopsku industriju.
Izvor: Startit

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.