Nestašica nifelat i rivotril tableta

Izvor: Blic, 25.Maj.2011, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nestašica "nifelat" i "rivotril" tableta

U državnim apotekama vlada nestašica "nifelat retard" tableta i "rivotril" tableta, "diprofos" injekcija i "nebilet" tableta, saopštila je danas Apoteka "Beograd".

U saopštenju se navodi da za "nebilet" postoji paralelan lek "binevol" koji se izdaje na recept.

Nedostaju još i "ko-diovan" film tablete i "letroks" tablete.

"Tivoral" tablete i "eutiroks" tablete kojih ima u državnim apotekama, predstavljaju paralelne lekove "letroks" tabletama, s tim što >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se "eutiroks" tablete koje koriste odrasli nalaze na "negativnoj" listi Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje, pa su pacijenti prinuđeni sami da snose trošak ovog leka.

Pacijentima se preporučuje da kontaktiraju Centar za informacije o lekovima na telefon 011/ 243-50-08 da ne bi lutali i sami tražili apoteku u kojoj mogu da podignu lekove, piše u saopštenju Apoteka "Beograd".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

APOTEKE BEZ "NIFELATA", "NEBILETA" I "RIVOTRILA"

Izvor: Kurir, 25.Maj.2011

BEOGRAD - U poslednje vreme u državnim apotekama vlada nestašica "nifelat retard" tableta, "rivotril" i "nebilet" tableta, i "diprofos" injekcija, saopštila je Apoteka "Beograd"...U saopštenju se navodi da za "nebilet" postoji paralelan lek "binevol" koji se izdaje na recept. Nedostaju još i "ko-diovan"...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.