Izvor: B92, 25.Avg.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nestao pukovnik policije

Beograd -- Pukovnik policije Dragan Božović nestao je u nedelju, 22. avgusta, potvrđeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da je formiralo poseban tim koji radi na pronalaženju pukovnika Dragana Božovića, pomoćnik načelnika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, koji je nestao 21. avgusta. U saopštenju MUP-a ujedno se pozivaju gradjani i mediji da jave najbližoj policijskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stanici bilo kakve informacije o nestalom pukovniku policije Draganu Božoviću, pomoćniku načelnika Uprave policije MUP-a Srbije.

Božović je izašao 21. avgusta oko dva sata noću iz svog stana na Novom Beogradu i do sada se nije vratio. Porodica je sutradan prijavila njegov nestanak. Božović je od 1999. do 2002. godine bio šef štaba za Kosovo, a do pre nekoliko meseci obavljao je funkciju načelnika SUP-a u Vranju, izveštava dopisnik B92 Radoman Irić.

Pukovnik policije, Dragan Božović, na jug Srbije je stigao krajem 2000. godine, kada se ovde rasplamsao srpsko-albanski sukob. U prvo vreme je bio u senci generala policije Vlastimira Đorđevića. Što je vreme više odmicalo, Božović je sve češće bio u Bujanovcu i Preševu, odnosno u Koordinacionom telu za jug Srbije. Tako je početkom 2001. godine bio jedan od bliskih saradnika Nebojše Čovića za pitanja policije. Od tada je prisustvovao svim sednicama Koordinacionog tela. Njegove kolege, posebno ističu da je bio korektan u poslu. Zahvaljujući svemu, Božović je 1. septembra 2003. postavljen za načelnika policije Pčinjskog okruga. Tu je ostao pola godine, kada ga je ministar policije, Dragan Jočić, razrešio dužnosti. Od tada, Božović nije dolazio na jug Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.