Izvor: B92, 09.Jun.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nerešeno ubistvo novinara Pantića

Beograd -- U nedelju se navršava pet godina od ubistva novinara Milana Pantića, a nema nikakvog napretka u istazi.

Danas je tim povodom Nezavisno udruženje novinara Srbije sa žaljenjem konstatovalo da u istrazi ubistva dopisnika Večernjih novosti iz Jagodine nije učinjen nikakav pomak i da ni javnost ni njegova porodica još ne znaju ko je ubio čoveka koji je nekompromisno tragao za istinom.

NUNS zahteva od najviših zvaničnika republičke policije i izvršne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vlasti da pomognu lokalnim policijskim službama u ozbiljnom proveravanju svih informacija koje su se pojavljivale u javnosti u vezi sa tim slučajem i da preduzmu više za konačno pronalaženje krivca za ubistvo Pantića.

Udruženje novinara Srbije takođe je podsetilo na petu godišnjicu tog gnusnog ubistva i činjenicu da ubica još nije poznat, pozivajući ministra policije Dragana Jočića, koji je prošle godine izjavio da Pantić "nije trebalo da bude ubijen, već samo zaplašen", da javnost upozna sa kompletnim podacima koje poseduje o tom slučaju.

Supruga ubijenog novinara Večernjih novosti Milana Pantića iz Jagodine, Živka Pantić, izjavila je da već dve godine nema nikakvu informaciju policije dokle je stigla istraga u vezi sa ubistvom njenog supruga. "Samo iz medija sam saznala da se na tom slučaju i dalje intenzivno radi. U nedelju je pet godina od kada je Milan ubijen, a ubica se i dalje slobodno šeta", rekla je Živka Pantić agenciji Beta.

Milan Pantić ubijen je 11. juna 2001. u ulazu zgrade u kojoj je živeo. Neposredno pre ubistva u Večernjim novostima objavio je više tekstova o privrednom kriminalu u Pomoravskom okrugu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.