Izvor: B92, 02.Sep.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nered na medijskoj sceni Srbije"

Beograd -- "Srpski nacional" primer su novina u kojima se na najotvoreniji način krše sva pravila novinarske etike, kaže Dragan Janjić.

Profesionalne norme novinarstva u Srbiji se ne poštuju, trend tabloidizacije medija se nastavlja, ali takav model diktira srpska politička elita, zaključak je avgustovskog izveštaja Saveta za medije Medija centra.

Specijalni izvestilac Saveta za štampu Dragan Janjić rekao je da se savet u avgustu bavio oštrim verbalnim napadom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ministra za kapitalne investicije Velimira Ilića na novinara RTV B92 i činjenicom da su se mediji i političari bavili ministrovim ponašanjem, a ne činjenicom da je on izvršio pritisak na pravosuđe.

"Napad je u listovima više tretiran kao skandal koji pogoduje rastu tiraža, nego kao slučaj kojim bi društvo i novinari trebalo ozbiljnije da se pozabave", rekao je Janjić. On je dodao da je slučaj završen time što se reklo da je "ministar, eto, takav kakav jeste".

Kao primer novine u kojoj se, na najgori i najotvoreniji način, krše sva pravila novinarske etike, Janjić je naveo list "Srpski nacional". "'Nacional' je živi dokaz da na medijskoj sceni Srbije vladaju nered i anarhija u kojima je sve dozvoljeno", rekao je Janjić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.