Izvor: B92, 14.Jun.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neosnovani prigovori otpuštenih

Beograd -- Ministarstvo odbrane SCG odbacilo je kao neosnovane prigovore civila koji protestuju zbog otpuštanja.

Ministarstvo navodi da je njihov status isti kao i status drugih civila kojima je, na osnovu zakona, prestao radni odnos bez njihove saglasnosti, uz realizovan socijalni program.

U saopštenju, Ministarstvo je navelo da je broj zaposlenih u vojsci smanjen u skladu sa "jasno definisanim kriterijumima" i na osnovu odluka Saveta ministara, a da je radni odnos >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svima otpuštenima prestao zbog ukidanja radnog mesta, odnosno "smanjenja broja izvršilaca".

Navodi se da je tako je zbog ukidanja garnizona u Čačku bez posla ostala Milica Milošević, zbog ukidanja jedinice na aerodromu u Nišu Mirjana Ilić, a da je Vesna Sekulić otpuštena zbog ukidanja radnog mesta u Vojnoj pošti 6883 u Nišu.

"Ni na jedno ukinuto radno mesto nisu primani novi ljudi, kao što tvrde civilna lica koja protestuju ispred Ministarstva odbrane", ističe se u saopštenju i dodaje da u zakonu kao zaštićene kategorije ne postoje samohrani roditelji, kakav je slučaj Sladjane Stojković iz 230. raketnog puka PVO.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.