Neonacistički grafiti osvanuli u Novom Sadu

Izvor: RTS, 03.Maj.2016, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neonacistički grafiti osvanuli u Novom Sadu

Tokom prazničnih dana, u centru Novog Sada pojavili su se neonacistički grafiti na fasadama nekoliko zgrada, među kojima i na zgradi mađarskog Novosadskog pozorišta.
Nepoznati počinioci su osim grafita na bandere i stubove lepili još i nalepnice s fašističkim i nacističkim porukama, preneo je lokalni Radio 021.

Na grafitima su ispisane poruke koje pozivaju na smrt antifašista, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dok je na većini ispisano ime Dimitrija Ljotića, vođe srpskih fašista iz perioda pred i tokom Drugog svetskog rata.

Neke poruke govore i o ideologiji grupe koja je grafite napisala, a to je fašistički slogan "rad, red i disciplina".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

U centru Novog Sada neonacistički grafiti

Izvor: N1 televizija, 03.Maj.2016

Tokom prazničnih dana, u centru Novog Sada pojavili su se neonacistički grafiti, i to na fasadama nekoliko zgrada, među kojima i na zgradi mađarskog Novosadskog pozorišta (Ujvideki szinhaz)...Nepoznati počinioci su osim grafita na bandere i stubove lepili još i nalepnice s fašističkim i nacističkim...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.