Nemački general Biler od septembra na čelu Kfora

Izvor: Blic, 03.Avg.2010, 00:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemački general Biler od septembra na čelu Kfora

Nemački general Erhard Biler preuzeće u septembru komandu nad međunarodnim snagama Kfor na Kosovu, preneli su danas nemački mediji.

Generalmajor Erhard Biler (54) će kao komandant 10.000 vojnika Kfora iz 30 država zameniti svog sunarodnika, generala Markusa Bentlera. Nemački kontingent Kfora sada broji oko 1.500 vojnika.

Biler je od jula 2009. godine komandant nemačke 10. Oklopne divizije, sa štabom u Sigmaringenu, a i na tom položaju je nasledio Bentlera. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Budući šef Kfora je već od maja do novembra 2004. godine boravio na Kosovu, kao komandant nemačkog kontingenta u Prizrenu i zamenik komandanta Multinacionalne brigade jugozapad.

Mandat komandanta Kfora traje godinu dana.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.