Izvor: B92, 31.Maj.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačke železnice i na srpskom

Berlin -- Strani navijači koji budu u Nemačkoj tokom prvenstva u fudbalu, biće na železničkim stanicama pozdravljani na maternjem jeziku.

Kako je saopštila nemačka železnica, navijači će tako moći da obaveštenja o vozovima čuju na srpskom i na još 16 jezika koji se koriste u 32 zemlje učesnice Mundijala koji će se u 12 nemačkih gradova održati od 9. juna do 9. jula.

U tom periodu na železničkim stanicama u gradovima u kojima se igraju utakmice, sva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obaveštenja će, osim na nemačkom, biti ponavljana i na engleskom jeziku.

Tako će, kako navodi uprava železnice, u Kajzerslauternu 23. juna pred utakmicu Saudijska Arabija - Španija moći da se čuju obaveštenja na arapskom i španskom, a u Nirnbergu 11. juna na španskom i farsiju, kada prvu utakmicu u grupi D budu igrali Meksiko i Iran.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.