Nemačka: Milion evra kratkorocno za izbeglice na Balkanu

Izvor: Blic, 26.Avg.2015, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka: Milion evra kratkorocno za izbeglice na Balkanu

Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke će sa miliona evra kratkoročno pomoći humanitarne akcije u cilju smirivanja dramatične situacije sa izbeglicama koji prelaze preko Zapadnog Balkana, saopštila je danas nemačka ambasada u Skoplju.

"Ne možemo da sedimo skrštenih ruku kada u zemljama koje su u susedstvu Evropske unije ima izbeglica koje se nalaze u veoma teškoj situaciji tražeći zaštitu", navodi se u saopštenju i dodaje da je sada važno da se na licu mesta podrže >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vlade u čijoj su oni nadležnosti kako bi se zbeglicama pomoglo na najbolji i najefikasniji način.

U tom cilju, kako se navodi, Ministarstvo stavlja na raspolaganje milion evra za zbrinjavanje izbeglica u zemljama zapadnog Balkana.

"Moramo da delujemo brzo i da pokažemo da se Evropska unija i u teškim vremenima zalaže za svoje vrednosti, da ne ostavljamo naše susede same. U to spada i fer rasporedjivanje izbeglica unutar Evropske unije kao što smo predložili u svom planu za evropsku politiku sa izbeglicama koji se sastoji od 10 tačaka", izjavio je ministar za spoljne poslove Frank-Valter Štajnmajer, navodi se u saopštenju Ambasade Nemačke u Skoplju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemačka: Milion evra za izbeglice na Balkanu

Izvor: Studio B, 26.Avg.2015

Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke će sa miliona evra kratkoročno pomoći humanitarne akcije u cilju smirivanja dramatične situacije sa izbeglicama koji prelaze preko Zapadnog Balkana, saopštila je nemačka ambasada u Skoplju..."Ne možemo da sedimo skrštenih ruku kada u zemljama koje su u susedstvu...

Nastavak na Studio B...

Njemačka: Milion evra za pomoć izbjeglicama na Balkanu

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Avg.2015

SKOPLJE - Ministarstvo spoljnih poslova Njemačke će sa miliona evra kratkoročno pomoći humanitarne akcije u cilju smirivanja dramatične situacije sa izbjeglicama koji prelaze preko Zapadnog Balkana, saopštila je danas njemačka ambasada u Skoplju..."Ne možemo da sjedimo skrštenih ruku kada u...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.