Nema opasnosti za useve zbog niskih temperatura

Izvor: Blic, 22.Jan.2011, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema opasnosti za useve zbog niskih temperatura

Trenutne niske temperature u Srbiji neće negativno uticati na useve, voće i povrće, izjavio je sekretar Udruženja za poljoprivredu Privredne komore Srbije Milan Prostran.

On je agenciji Beta kazao da su voće, vinogradi, kao i usevi posejani na jesen - pšenica, ječam, raž, uljana repica i detelina, dobro pripremljeni ušli u zimski period.

"Još nismo osetili jako niske temperature i ako ne bude nekih većih iznenađenja, nadam se da će usevi, voće i povrće >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dobro izaći iz zime, da će njihova vegetacija biti dobra i da ćemo na proleće moći da nastavimo s novim poljoprivrednim poslovima", kazao je Prostran.

Prema njegovim rečima, veća opasnost za useve, ali i za veliki deo obradivog zemljišta u Srbiji, jesu suvišne vode i višak vlage.

"Moj strah je vezan samo za posledice koje mogu da nastanu zbog viška ili velikih voda. Nama su desetine hiljada hektara još pod vodom ili su ugroženi vodom, posebno u severnom delu Vojvodine i deo plodnih ravnica u Podrinju. To je ono što će biti velika briga našim ratarima", kazao je Prostran.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.