Nelečena insulinska rezistencija može da pređe u dijabetes: Evo kako pravilna ishrana može to da spreči

Izvor: Kurir, 17.Apr.2024, 10:50

Nelečena insulinska rezistencija može da pređe u dijabetes: Evo kako pravilna ishrana može to da spreči

Insulinska rezistencija je složeno stanje u kojem vaše telo ne reaguje onako kako bi trebalo na insulin, hormon koji pankreas proizvodi, a koji je neophodan za regulisanje nivoa šećera u krvi. Nažalost, insulinska rezistencija je preteča mnogih hroničnih stanja, a na prvom mestu dijabetesa, tako da je treba držati pod kontrolom dobrim planom ishrane i vežbanja.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

UPOZORENJE LEKARA - Insulinska rezistencija se mora lečiti, jer može prerasti u dijabetes, a najveća zamka su ove zdrave namirnice

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Apr.2024, 09:21

Insulinska rezistencija je složeno stanje u kojem vaše telo ne reaguje onako kako bi trebalo na insulin, hormon koji pankreas proizvodi, a koji je neophodan za regulisanje nivoa šećera u krvi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.