Izvor: TangoSix.rs, 07.Nov.2023, 12:23

Nekoliko srpskih sportskih aerodroma privremeno zatvoreno, Direktorat civilnog vazduhoplovstva objašnjava za Tango Six zbog čega

Nakon više informacija o tome da su pojedini sportski aerodromi u Srbiji „zatvoreni“, Tango Six se obratio Direktoratu civilnog vazduhoplovstva za komentar. Kako je našem portalu rečeno, reč je o epilogu vanrednih nadzora koji su, za neke aerodrome, rezultovali (u svakom konačnom razmatranju, privremenim) zatvaranjem.
Kako iz DCV-a naglašavaju, suspenzije dozvola za korišćenje aerodroma zavise od operatora. Nekima od njih, kako kažu, suspenzije su izrečene dva puta >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << .
DCV je tako tokom postupka vanrednih inspekcijskih nadzora, na osnovu Zakona o inspekcijskom nadzoru, utvrdio neusklađenosti u postupanju operatora aerodroma Trstenik, Čenej, Brege (Kraljevo), Veliki Radinci i Lisičji Jarak, sa, kako kažu, primenjivim odredbama Pravilnika o uslovima i postupku za izdavanje dozvole za korišćenje aerodroma.
– Vazduhoplovni inspektori Direktorata civilnog vazduhoplovstva su nadziranim subjektima naložili mere i ostavili primeren rok za otklanjanje nezakonitosti i ispunjavanje propisanih obaveza. Nakon isteka navedenog roka, inspektori Direktorata su doneli rešenje kojim su izrekli mere i ostavili dodatni rok za otklanjanje nezakonitosti i ispunjavanje propisanih obaveza.
Кako nadzirani subjekti nisu postupili u skladu sa ovim rešenjima i otklonili uočene neusklađenosti u predviđenom roku, Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije je doneo odgovarajuća rešenja o potpunoj suspenziji dozvola za korišćenje aerodroma i izrekao mere potpune zabrane korišćenja aerodroma Trstenik, Čenej, Brege, Veliki Radinci i Lisičji Jarak za obavljanje vazdušnog saobraćaja u skladu sa Pravilnikom o uslovima i postupku za izdavanje dozvole za korišćenje aerodroma, a u vezi Zakona o inspekcijskom nadzoru i mera zabrane obavljanja delatnosti ili vršenja aktivnosti. – kazali su za naš portal u DCV-u.
Vazduhoplovni regulator poručuje da suspenzije dozvole za korišćenje aerodroma, a s tim u vezi i mere potpune zabrane korišćenja aerodroma za obavljanje vazdušnog saobraćaja, prestaju da važe istekom vremena na koje su izrečene ili rešenjem o ukidanju suspenzije, ako operater aerodroma otkloni uočene nezakonitosti pre isteka suspenzije i dostavi Direktoratu dokaz o tome.
– Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije će nastaviti intenzivnu komunikaciju sa operaterima navedenih aerodroma radi pribavljanja dokaza o usaglašenosti sa primenjivim propisima u cilju što skorijeg ukidanja navedenih suspenzija. – kazali su u Direktoratu za naš portal.
The post Nekoliko srpskih sportskih aerodroma privremeno zatvoreno, Direktorat civilnog vazduhoplovstva objašnjava za Tango Six zbog čega appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.