Negujmo srpski jezik

Izvor: RTS, 19.Jan.2019, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Negujmo srpski jezik

Od ponedeljka će na bilbordima širom Beograda biti izloženi posteri sa izabranim narodnim poslovicama i zagonetkama koji na efektan način svedoče o značaju srpskog jezika.
Ministarstvo kulture i informisanja Srbije saopštilo je da se od ponedeljka, 21. januara, akcija "Negujmo srpski jezik" nastavlja u dva nova programska oblika.

Od ponedeljka će na bilbordima širom Beograda biti izloženi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << posteri sa izabranim narodnim poslovicama i zagonetkama koji na efektan način svedoče o značaju srpskog jezika.
Takođe, tokom februara, u najvećim gradskim centrima zemlje održaće se "Karavan kulture govora", koji će, uz druge stručne saradnike, voditi francuski humanitarac Arno Gujon, do sada osvedočeni saradnik akcije "Negujmo srpski jezik".

Akcija "Negujmo srpski jezik", koja se bavi negovanjem i zaštitom srpskog jezika, pisma, opšte jezičke kulture i pismenosti, organizovana je u aprilu 2015. godine na nivou grada Beograda, uz učešće Sekretarijata za kulturu, Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Biblioteke grada Beograda, podseća se u saopštenju srpskog Ministarstva kulture.
Formiranjem Posebnog odbora u oktobru 2016. godine akcija je proširena na državni nivo, uz učešće Ministarstva kulture i informisanja, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i RTS-a.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Akcija Ministarstva kulture o negovanju srpskog jezika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2019

Ministarstvo kulture i informisanja Srbije saopštilo je danas da se od ponedeljka, 21. januara, akcija "Negujmo srpski jezik" nastavlja u dva nova programska oblika...Od ponedeljka će na bilbordima širom Beograda biti izloženi posteri sa izabranim narodnim poslovicama i zagonetkama koji na efektan...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.