Nedoumice oko dodele dozvole za   kod 069

Izvor: Blic, 04.Jun.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nedoumice oko dodele dozvole za kod 069

Ministarstvo za telekomunikacije i informatičko društvo uputilo je dopis Republičkoj agenciji za telekomunikacije (RATEL), kojim se ovoj agenciji nalaže da Republici Srbiji vrati na raspolaganje pristupni kod „069".



- Do ovog naloga Ministarstva i potrebe za preuzimanjem poslova od RATEL-a došlo je zato što je Upravni odbor RATEL-a dodelio na korišćenje pristupni kod javnom telekomunikacionom operateru „Telenor", bez sprovođenja postupka javnog nadmetanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << - navodi se u saopštenju Ministarstva.

U saopštenju se još kaže da je u dopisu od 28. maja RATEL-u dat rok od 10 dana da poništi ove odluke i da će, ukoliko se to ne dogodi, Ministarstvo preuzeti poslove te agencije, u skladu sa Zakonom o državnoj upravi.

RATEL je odgovorio saopštenjem u kojem se ističe da nakon osnivanja te agencije, kao regulatornog tela, državni organi imaju samo nadležnosti u najopštijim strateškim pitanjima u oblasti telekomunikacija.

Skoro svi poslovi vezani za uređivanje odnosa u oblasti telekomunikacija povereni su RATEL-u, i to nije promenjeno usvajanjem Zakona o državnoj upravi, stav je RATEL-a.

U „Telenoru" su nam rekli da oni nisu strana u ovom sporu između RATEL-a i Ministarstva telekomunikacija.

- „Telenor" je u regularnoj proceduri i u skladu sa zakonom dobio pravo na korišćenje prefiksa mreže 069 i njime raspolaže u skladu sa svojim pravima i obavezama - kaže za „Blic" Ana Davičo iz „Telenora".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.