Nedostatak kadrova u zatvorima

Izvor: B92, 11.Apr.2011, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nedostatak kadrova u zatvorima"

Požarevac -- Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović rekla da je nedostatak kadrova u zatvorima razlog za lošije rezultate.

Ona je danas posetila zatvor za žene u Požarevcu i izjavila da u toj instituciji postoje uslovi da se kazne realizuju na kvalitetan način.

"Jedan od utisaka koje sam stekla jeste da kada donosimo zakone moramo misliti na one koji ih realizuju, uključujući i zatvorenice ovog Zavoda i mislim da pravog uvida u zakonodavnu aktivnost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bez nadzora i razgovora nema", rekla je predsednica Skupštine.

Ona je navela da su joj osuđenice ispričale svoje životne priče iz kojih je zaključila da one vide perspektivu posle izlaska iz Zavoda.

Osuđenice su predsednici parlamenta pohvalile higijenu u Zavodu, a žalile se, kako je Đukić Dejanovićeva rekla, na česte krađe među samim zatvorenicama.

Domaćin delegacije, u kojoj su pored Đukić Dejanovićeve, bili državna sekretarka Ministarstva rada i socijalne politke Snežana Lakićević i stalni koordinator UN za Srbiju Viljam Infante, bili su direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Milan Obradović i upravnica Zavoda Anka Gogić Mitić.

Obradović je tom prilikom rekao da je poseta predsednice parlamenta značajna za rad te Uprave, posebno u periodu kada se uvode alternativne sankcije, ali i za poboljšanje statusa zaposlenih i osuđenica.

Gogić Mitićeva je predočila da u Zavodu trenutno boravi 226 osuđenica, da najstarija ima više od 75 godina, a najmlađa 18, dok je najveća kazna koju treba da odsluži jedna osuđenica 15 godina.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.