Neće biti otkaza u paraćinskoj staklari

Izvor: Glas javnosti, Beta, 19.Sep.2010, 07:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neće biti otkaza u paraćinskoj staklari

PARAĆIN - U modernizaciju Srpske fabrike stakla u Paraćinu biće uloženo 50 miliona evra, najavilo je poslovodstvo tog preduzeća. Generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović rekao je na konferenciji za novinare održanoj godinu dana pošto je "Srbijagas" preuzeo većinski deo u paraćinskoj staklari da neće biti otpuštanja radnika iz fabrike.

"Osnovni cilj je da se u naredne dve godine realizuje investicioni plan čija je prva faza vredna 17,5 miliona evra", rekao je Bajatović. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Dodao je da taj novac neće uložiti "Srbijagas", nego će se za toliko zadužiti fabrika stakla. Bajatović je rekao i da se očekuje prodaja barem polovine od oko 12 miliona evra vrednih zaliha proizvoda staklare i naplata sedam miliona evra potraživanja.

"To bi omogućilo uplatu doprinosa za zdravstveno osiguranje za oko 1.800 radnika staklare", rekao je Bajatović.

Dodao je i da je radnicima povezan radni staž od 2004. godine do 2009. godine, a da će deo dugovanja za doprinose, poreze i plate za šest meseci do 2004. godine izmiriti Agencija za privatizaciju. Bajatović je rekao da je postignut dogovor sa sindikatima i poslovodstvom fabrike i da su otpušteni sindikalci vraćeni na posao.

Generalni direktor Srpske fabrike stakla Nebojša Bogdanović rekao je da se planira pokretanje peći za proizvodnju kristalnog stakla koja je ugašena pre godinu dana i da je počela proizvodnja proizvoda od bezbojnog stakla za domaćinstva i ugostiteljstvo. Bogdanović je naveo da se sa partnerima iz Italije prave planovi za dalju obnovu proizvodnje.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.