Ne biti sebičan i plašljiv

Izvor: S media, 09.Jan.2011, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

" Ne biti sebičan i plašljiv"

Episkop raško-prizrenski Teodosije služio je danas u manastiru Gračanica liturgiju povodom trećeg dana Božića, kada Srpska pravoslavna crkva proslavlja svetog Stefana i poručio da primer ovog sveca pokazuje da ne treba biti plašljiv i sebičan "u ovom životu".

U besedi, posle liturgije, vladika Tedosije je govorio o životu svetitelja, koji je prvi postradao posle Gospoda, kome je prineo na oltar mladost, snagu i sve što je imao,

prenosi KIM radio.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<
"Život arhiđakona Stefana bio je primer kroz sve vekove do današnjeg dana, takav bi trebao da bude život pravog hrišćanina. Da se ispunjeni nadom budemo žrtve ako je

potrebno za istinu, pravdu i dobro", rekao je vladika Teodosije.

Vladika Teodosije je posetio Dečju kuću u Gračanici, u kojoj su smeštene mlađe osobe ometenu u razvoju i podelio im božićne poklone, kao i novčanu pomoć u ime raško-prizrenske eparhije.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Patrijarh služio božićne liturgije

Izvor: Danas, 09.Jan.2011

Patrijarh srpski Irinej služio je juče i prekjuče, trećeg i drugog dana Božića, svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornoj crkvi u Nišu. Pravoslavni vernici, inače, obeležavaju drugi dan Božića kao Sabor presvete Bogorodice, a treći dan Božića kao slavu Svetog arhiđakona Stefana.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.