Naučnici upozoravaju: Srbiji preti ekstremna klima!

Izvor: Press, 07.Jul.2010, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naučnici upozoravaju: Srbiji preti ekstremna klima!

Klimatolog Danijela Božanić kaže da u našoj zemlji više neće biti nekadašnje podele na godišnja doba i da ubuduće treba očekivati tropska leta sa čestim kišama i poplavama
Klimatski uslovi u Srbiji se drastično menjaju, prestaje doskorašnja podela na četiri godišnja doba, a problemi sa poplavama su nešto na šta ćemo morati da se naviknemo, kaže za Press klimatolog Danijela Božanić iz Ministarstva za zaštitu životne sredine.

Prema njenim rečima, Srbija se nalazi u regionu Evrope koji je najugroženiji klimatskim promenama, što smo imali priliku da gledamo nekoliko godina unazad.
Ekstremne promene
- Prema procenama Međunarodnog panela za...

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Srbiji preti ekstremna klima

Izvor: Mondo, 08.Jul.2010, 12:02

Klimatolog Danijela Božanić kaže da u našoj zemlji više neće biti nekadašnje podele na godišnja doba i da ubuduće treba očekivati tropska leta sa čestim kišama i poplavama.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.