Izvor: B92, 11.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljen štrajk u upravi

Beograd -- Zaposleni u državnoj upravi i lokalnoj samoupravi nastavili su danas štrajk uz poštovanje minimuma procesa rada.

Sindikat zaposlenih u upravi i društvenim organizacijama saopštio je da je danas u štrajku više od 20 hiljada radnika lokalnih samouprava i državne uprave. Predsednik tog sindikata Njegoš Potežica rekao je agenciji Beta da su lokalne organizacije sindikata zajedno sa svojim poslodavcima utvrdile minimum procesa rada.

Prema njegovim rečima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obavljaju se najneophodniji poslovi, a sve ostalo će "nažalost, na štetu građana" biti odloženo dok zahtevi sindikata ne budu ispunjeni.

Potežica je izrazio očekivanje da će Vlada na sednici u četvrtak usvojiti uredbu u vezi sa zahtevima sindikata, kojom bi bili definisani koeficijenti za isplatu zarada i prihvaćen zahtev za isplatu toplog obroka i regresa.

"Koliko sam razumeo ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milana Markovića, ministarstvo prihvata ono na čemu u isto vreme insistira sindikat", kazao je Potežica agenciji Beta.

Dodao je da, sa druge strane, "uopšte nije sporna visina i procenat rasta zarade u 2008. godini koji su predviđeni budžetom Srbije".

Potežica je kao razlog za insistiranje Sindikata na donošenju uredbe vlade naveo nemogućnost resornog ministarstva da precizira datum kada će biti potpisani posebni kolektivni ugovori za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

"Mi smo uputili predlog da se period do potpisivanja posebnih kolektivnih ugovora premosti uredbom vlade", izjavio je predsednik Sindikata zaposlenih u upravi i društvenim organizacijama Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.