Izvor: B92, 05.Jul.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljen štrajk aviomehaničara

Beograd -- Sindikat aviomehaničara Jat ervejza nastaviće štrajk, jer njihov zahtev za povećanje plata nije ispunjen.

Kako je agenciji Beta rekao predsednik štrajkačkog odbora Dragan Bogdanović, Štrajkački odbor je na sastanku u ponedeljak predstavio menadžmentu svoj predlog za izlazak iz sadašnje situacije. Prema njegovim rečima, da bi štrajk prestao, rukovodstvo kompanije treba da pokaže dobru volju "koja bi se videla na prvoj platnoj listi", dok bi procenat povećanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << plata bio predmet dogovora.

Za vreme štrajka aviomehaničara, koji je počeo 30. juna, broj letova u domaćem saobraćaju smanjen je za 70 odsto. Mehaničari zahtevaju da njihove plate iznose 40 odsto od zarada pilota, umesto dosadašnjih 14 odsto.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.