Izvor: RTS, 11.Feb.2022, 22:28

Nastavljen protest ekoloških organizacija u Beogradu

Aktivisti iz Gornjih Nedeljica, Gornje Dobrinje i drugih mesta ugroženih planiranim iskopavanjem litijuma i bora, nastavili su da kampuju u parku ispred Predsedništva Srbije dok njihov zahtev ne bude ispunjen.
Oni traže uvođenje zakonske zabrane eksploatacije litijuma i bora na teritoriji cele zemlje.

Meštani Gornjih Nedeljica, Jadra, Loznice proveli su prethodnu noć u šatorima u Pionirskom parku. Ispred improvizovanog etno sela, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izloženi su proizvodi iz svih krajeva Srbije.
Savo Manojlović iz Inicijative "Kreni-promeni", koji sa građanima i aktivistima kampuje ispred Predsedništva, zahvalio je svima koji dolaze da ih obiđu u parku ispred Predsedništva.
Ekološki aktivisti su poručili da će nastaviti da kampuju u šatorima u Pionirskom parku, a večeras nije bilo protesne šetnje.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Manojlović (Kreni-promeni): Kampovanje i noćas uz zahvalnost gradjanima Beograda

Izvor: Beta, 11.Feb.2022

Predstavnici Saveza ekoloških organizacija Srbije (SEOS) i inicijative "Kreni-promeni" koji traže trajnu zabranu eksploatacija litijuma i bora nastaviće i noćas kampovanje u Pionirskom parku ispred predsedništva.Direktor udruženja "Kreni-promeni" Savo Manojlović rekao je večeras agenciji Beta...

Nastavak na Beta...

Savo Manojlović kampuje ispred Predsedništva i razmišlja da prijavi nestanak komšije Vučića

Izvor: Luftika.rs, 12.Feb.2022, 11:58

Aktivisti iz Gornjih Nedeljica, Gornje Dobrinje i drugih mesta ugroženih planiranim iskopavanjem litijuma i bora, nastavili su sinoć da kampuju u parku ispred Predsedništva Srbije.. Oni traže uvođenje zakonske zabrane eksploatacije litijuma i bora na teritoriji cele zemlje.. Ispred Predsedništva...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.