Izvor: B92, 29.Mar.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljen proces Tijanić - Vučo

Beograd -- Sudski proces Aleksandar Tijanić protiv Biljane Kovačević Vučo nastavljen je svedočenjem optužene.

Predsednica Komiteta pravnika za ljudska prava odgovarala je na pitanja advokata direktora Javnog servisa koji je tužbu podneo zbog objavljivanja knjige "Slučaj službenika Aleksandra Tijanića", u kojoj su sabrani citati i tekstovi Aleksandra Tijanića.

Mesto više tražilo se u Palati Pravde pred dolazak Aleksandra Tijanića i Biljane Kovačević Vučo. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Pristalice Liberalno-demokratske partije podsetile su na neke od izjava koje je sada direktor Javnog servisa davao o pokojnom premijeru Zoranu Đinđiću. U sudnici, Tijanić je više puta upadao u reč advokatima i svojim komentarima prekidao svedočenje optužene Biljane Kovačević Vučo. On se žalio sudiji da oseća veliki pritisak i fizički strah, jer su u sali na klupi za posmatrače sedeli predstavnici nevladinog sektora, kao i Čedomir Jovanović, Vladan Batić i Kori Udovički.

Do najžešće reakcije direktora RTS-a došlo je u trenutku kada je Kovačević Vučo pomenula da je intervju sa Mirom Marković iz 1988. bio Tijanićeva odskočna daska u novinarskoj karijeri. Direktor Javnog servisa insistirao je da se za sledeće ročište pripreme ulaznice od kojih bi on, za svoje simpatizere, dobio bar plovinu. "Nisam danas imao nijednog navijača, ovi su imali stotinak! Atmosfera je tolerantna, opuštena, dobra. Voleo bih da gospođa Vučo čita malo bolje, zamuckuje kada čita, ali na sve ostalo nemam nikakvih primedbi... Ni na publiku, ni na nju. Ajde!", rekao je Tijanić.

Biljana Kovačević Vučo ocenila je da je suđenje skandalozno i da Tijanić, kako je rekla, svojim egzibicijama u sudnici, nastavlja kampanju protiv Zorana Đinđića i ljudi koji su bili u njegovoj Vladi. Predsednica Komiteta pravnika za ljudska prava veruje da ona i njeni saradnici ne mogu biti osuđeni zbog objavljivanja knjige o Tijaniću. "Ne možemo, nema nikakvog osnova, ali da će postojati jedna podloga za orgijanje u medijima, na osnovu njegovog orgijanja u sudnici - to je sigurno da će se nastaviti", rekla je Vučo.

Tijanić je još jednom ponovio da iza objavljivanja satirične knjige o njemu stoji čovek koji se obogatio na švercu nafte i to u vreme Slobodana Miloševića, ali je izbegao da odgovori na koga je to mislio. Nastavak suđenja zakazan je za prvi jun.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.