Izvor: Blic, 17.Jul.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavlja se polemika

Nastavlja se polemika

BEOGRAD (Beta) - Novinar Radija 'Slobodna Evropa' Nataša Odalović je u otvorenom pismu od jugoslovenskog predsednika Vojislava Koštunice zatražila da se izjasni kako smatra da bi ona trebalo da reaguje na tvrdnje predsednikovog savetnika za medije Aleksandra Tijanića.

Odalovićeva je navela da je primila pretnje i da je 'u poslednja dva dana praćena', za šta ima svedoke.

'Uvaženi gospodine predsedniče, budući da je sada >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u desetoj verziji reakcije vašeg savetnika na istine koje sam iznela u svojoj kolumni više nego jasno da se on povlači iz cele priče i svih optužbi koje je izrekao, služeći se najpodlijim sredstvima i napadajući mene umesto da napada one na koje me je upućivao da ih ja napadam, očekujem od vas da se izjasnite', navela je ona.

Savetnik jugoslovenskog predsednika za medije Aleksandar Tijanić zatražio je od predsednika Suda časti NUNS Petra Lukovića da odgovori da li članovi NUNS-a smeju tajno da snimaju kolege i sagovornike i da objavljuju i prete objavljivanjem tih razgovora.

'Ako ozakonite praksu snimanja, ne mogu da budem član NUNS-a', naveo je Tijanić u otvorenom pismu predsedniku Suda časti NUNS-a. 'Ako ne odobrava, molim da se koleginici Nataši B. Odalović ne izrekne bilo kakva odgovarajuća disciplinska mera. Bez obzira što bi kazna vaspitno uticala na njeno dalje profesionalno usavršavanje uz rad. Mislim da je koleginica B. Odalović zavedena, više puta zloupotrebljena i potom odbačena od političkih moćnika koji su je zlikovački naveli na kršenje svih profesionalnih i moralnih normi', naveo je Tijanić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.