Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 20.Jun.2010, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Narodna kuhinja hrani 150 Lozničana

LOZNICA - Narodna kuhinja Crvenog krsta (CK) u Loznici šest godina svakodnevno obezbeđuje obroke za 150 korisnika, koliko ih trenutno ima u tom gradu. Među korisnicima usluga narodne kuhinje su građani koji primaju materijalno obezbeđenje, socijalnu pomoć, osobe ispod granice siromaštva i izbeglice, rekla je sekretar CK u Loznici Vesna Melezović.

  Prema njenim rečima, novčana sredstva za rad kuhinje, u iznosu većem od sedam miliona dinara, izdvojena su iz gradskog budžeta >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Loznice, a Vlada Republike Srbije, preko resornog ministarstva, pruža tromesečnu pomoć u životnim namirnicama. Pomoć od akcije "Hrana za sve" umnogome doprinosi kvalitetu i raznovrsnosti obroka, kao i JKP "Naš dom" nastojeći da hrana koju priprema bude što ukusnija, a porcije obilne, dodala je Melezovićeva.

  Ona je istakla da ima Lozničana koji samoinicijativno pomažu rad narodne kuhinje svojim dobrovoljnim prilozima, poput odbornika u Skupštini grada Zorana Mitrića koji svoje dnevnice od skupštinskih sednica izdvaja za narodnu kuhinju.

  Broj korisnika narodne kuhinje nije uvek isti i Crveni krst ga, prema važećim kriterijumima, redovno usklađuje sa realnim potrebama građana kojima je taj vid pomoći neophodan, objasnila je Melezović.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.