Izvor: B92, 01.Feb.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napredak u Vojvodini

Novi Sad -- Državni sekretar Mađarske Vilmoš Sabo izjavio je da se u poslednje vreme u Vojvodini oseća napredak i smanjenje tenzija.

"Ipak, treba imati na umu da se ovde radi o jednom procesu i problemi se ne mogu rešiti za mesec ili dva, pa ni za godinu dana", rekao je Sabo novinarima u Izvršnom veću Vojvodine. On je dodao da je odgovornost za međuetničke odnose na strani srpskih vlasti, kako na pravosuđu, tako i na vladi.

Sabo je najavio da će uskoro međudržavna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << komisija Mađarske i SCG održati sastanak na kojem će zajednički oceniti da li je došlo do napretka u međuetničkim odnosima.

Potpredsednik Izvršnog veća Vojvodine i pokrajinski sekretar za nacionalne manjine Tamaš Korhec rekao je novinarima da nije sporno da su pojavni oblici netrpeljivosti smanjeni, pre svega zahvaljujući jasnijem stavu države prema takvim pojavama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.