Naplata prevoza u Beogradu ponovo u vlasništvu prestonice?

Izvor: BKTV News, 06.Feb.2014, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naplata prevoza u Beogradu ponovo u vlasništvu prestonice?

Sekretar Privremenog organa Beograda Goran Vesić očekuje da će najkasnije u narednih nekoliko sedmica biti postignut dogovor sa firmom “Apeks” i da sistem naplate karata u javnom gradskom prevozu ponovo bude u vlasništvu grada.
“Odlučni smo u nameri da postignemo dogovor u narednih nekoliko nedelja. Niašli smo na dobar odziv sagovornika, postigli dogovor oko većine pitanja i ostalo je još nekoliko spornih pitanja i verujem da smo blizu dogovora”, rekao je Vesić na konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << za novinare u Skupštini grada.
On je naveo da je ideja da se odnosi između grada i “Apeks” urede u novom pravnom okviru koji će podrazumevati drugačiji ugovor i da grad, odnosno Direkcija za javni prevoz, preuzme naplatu, izdavanje kartica i sve vitalne funkcije “bus plusa” kako bi se povećala naplata i uspostavilo bolje poverenje sa građanima koji koriste taj sistem.
Kako je rekao, “bus plus” je jedan od najvećih nasleđenih problema, koji je “dramatičan” za saobraćaj i koji je prouzrokovao pad prihoda od naplate karata, a time i potrebu za većim subvencionisanjem GSP-a.
Vesić je naglasio da će dogovor biti javno objavljen i da se ništa neće kriti od građana navodeći da će ako grad bude preuzeo sistem “bus plus” zvati drugačije, kao i da će biti uvedene određene promene u sistem, ali da će osnove naplete i funkcionisanje sistema ostati iste.
“Ako ne bude dogovora grad zadržava pravo da preduzme mere da zaštiti javni prevoz”, rekao je Vesić, a na pitanje kakve će to mere biti nije želeo da precizira, ali je rekao da dogovor za sada ide dobro.
Izvor: tanjug.rs
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.