Izvor: B92, 13.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad na socijalnu radnicu

Beograd -- U odeljenju Gradskog centra za socijalni rad opštine Voždovac jutros oko 9 časova desio se incident, kada je napadnuta službenica.

Nezadovoljna rešenjem koje je donela Komisija za utvrđivanje invaliditeta (koja deluje nezavisno od Centra za socijalni rad), korisnica srednjih godina fizički je napala socijalnu radnicu dok su u kancelariji same razgovarale, jakim udarcem po licu oborila je na pod, čupala, šutirala po stomaku i leđima, saopšteno je iz Centra. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Navodi se da se takvi napadi dešavaju najmanje jednom mesečno.

Čuvši zapomaganje, ostali zaposleni su pritrčali u pomoć napadnutoj koleginici, jedva ih razdvojivši.

Pozvane su policija i Hitna pomoć, koja je na licu mesta ukazala prvu pomoć službenici, a korisnicu je policija odvela u Psihijatrijsku bolnicu "Dr Laza Lazarević".

Prema rečima šefice Centra Mirjane Veljović, u tom odeljenju ovakav incident desi se bar jednom mesečno, a učestala su pojava u centrima za socijalni rad na svim beogradskim opštinama.

Skupština grada Beograda obavezala se da će ovaj problem rešiti uvođenjem obezbeđenja u svako odeljenje, kako bi zaposleni imali fizičku sigurnost na poslu, što bi trebalo da bude uvedeno posle usvajanja novog budžeta, podseća se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.