Izvor: B92, 27.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najvljena sanacija Azotare

Pančevo -- Konzorcijum vlasnika HIP Azotare Pančevo najavio sanaciju postrojenja u azotari, kako bi se popravila ekološka situacija u gradu.

Konzorcijum će nastaviti ulaganja na otklanjanju nedostataka u proizvodnim procesima, što će dovesti do poboljšanja ekološke situacije u Pančevu, izjavio je zamenik direktora Azotare za komercijalne poslove Luka Stupar, na obeležavanju 45 godina od osnivanja preduzeća.

U krugu fabrike danas je zasađeno 45 sadnica hrasta, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čime je na simboličan način obeležen jubilej Azotare.

Zamenici generalnog direktora Simon Askašis, Pjotr Kravčenko i Luka Stupar, zasadili su po jednu sadnicu u ime konzorcijuma vlasnika koji čine litvanske firme Arvi i Saniteks i beogradski Univerzal.

Centralna svečanost obeležavanja jubileja pančevačke Azotare biće održana u petak 30. novembra, kada će se novinarima obratiti menadžment preduzeća.

Za isti datum zakazano je i saslušanje kod istražnog sudije generalnog direktora preduzeća Vidmantasa Kučinskasa po krivičnoj prijavi Republičke inspekcije za zaštitu životne sredine za zagađenje vazduha u avgustu ove godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.