Izvor: Blic, 27.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najveći skup onkologa u Srbiji

Najveći skup onkologa u Srbiji

Kancerološka nedelja se obeležava u Beogradu, a na skupu će, pored eksperata iz bivših republika, učestvovati i vodeći svetski stručnjaci iz onkologije.

Kancerološka nedelja ostaće upamćena po tome što će prvi put biti održana sesija posvećena pacijentima obolelim od malignih bolesti, a sastanku će prisustvovati i oboleli pacijenti i stručnjaci.

- Pacijenti, članovi njihovih porodica i lekari biće u mogućnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da razmenjuju znanja i lična iskustva. Na taj način ostvarićemo bolju komunikaciju sa pacijentima, a lekari će saznati koje su njihove potrebe - objasnio je dr Radan Džodić, ugledni onkohirurg iz Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije. Glavna tema Kancerološke nedelje jeste rak štitaste žlezde, koji se u poslednjih desetak godina udvostručio, ali se javlja i u sve agresivnijoj formi tumora.

- Rak štitaste žlezde može biti dijagnostifikovan na vreme, ali se veliki broj ljudi javlja lekarima sa već uznapredovalim zloćudnim tumorom. Mnogo je i onih pacijenata koji su loše operisani i kod kojih je potrebna reoperacija - istakao je dr Džodić.

Na skupu će biti prezentovan i 'Nacionalni vodič za prevenciju malignih bolesti', sa preporukama o pravima pacijenata.

S.T.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.