Najtoplije leto od kad postoje merenja!

Izvor: NaDlanu.com, 24.Avg.2012, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najtoplije leto od kad postoje merenja!

Od 1887. godine od kada se mere temperature ovo leto je rekorder. Avgust je najtopliji avgust ikada. Danas nas očekuje 40 stepeni !

- Iako još nije kraj avgusta, na osnovu dosadašnjih temperatura i prognoza za sledećih sedam dana, možemo reći da će ovo zasigurno biti najtoplije leto od kada postoje merenja jer će ovaj avgust verovatno biti drugi najtopliji avgust ikada, pa ćemo u zbiru imati ubedljivo najtoplije leto - objašnjava meteorolog Branko Sparavalo. Dosadašnji >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << rekorderi su 1946. i 2003. godina sa srednjom letnjom temperaturom od 24,5 stepena Celzijusa, dok se ove godine očekuje oko 25,7 stepeni. - Ako uračunamo temperature prognozirane do kraja avgusta, u ova tri letnja meseca imali smo oko 60 dana sa temperaturom preko 30 stepeni i čak 25 dana sa temperaturom preko 35 stepeni, što je takođe rekord. Treba napomenuti i da je ovo leto jedno od najsušnijih ikada i jednako sušno kao leto 2000. godine - kaže Sparavalo.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.