Sude se zbog nasledstva već četiri decenije

Izvor: RTS, 24.Feb.2013, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sude se zbog nasledstva već četiri decenije

Apelacioni sud razmatra predmet star 40 godina, što je i najstariji predmet u ovoj pravosudnoj instituciji, a radi se o sporu oko nasledstva.

Najstariji predmet koji razmatra Apelacioni sud u Beogradu datira od pre 40 godina i to je spor oko nasledstva.

Predmet je pokrenut pred nekadašnjim Okružnim sudom u Beogradu 1972. godine, nastavljen pred Četvrtim opštinskim sudom u Beogradu, a zatim 2010. godine i pred Prvim osnovnim sudom. Apelacioni sud ga je dobio 2. oktobra >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 2012. godine.

Kako je rečeno agenciji Beta u tom sudu, tokom postupka koji je triput prekidan, bilo je stotinak ročišta, a promenilo se 11 sudija.

Prvobitno je bilo šest tužitelja i 20 tuženih, ali su neki preminuli tokom postupka.

Pošto mnogi od svedoka ne žive u Beogradu, postupak je usporen time što su oni morali biti saslušani uz posredovanje drugih sudova, "zamolnim putem".

Prva presuda, nekadašnjeg Okružnog suda u Beogradu, iz 1991. godine, po žalbi je ukinuta, a predmet mu je vraćen na ponovno suđenje.

Presuda o kojoj Apelacioni sud sada odlučuje, doneta je 29. maja 2012. godine. Kada taj sud presudi, na čemu se sada radi, postupak će biti pravnosnažno okončan posle više od četiri decenije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.