Najskuplje knjige za sedmake

Izvor: Blic, 23.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najskuplje knjige za sedmake

Gotovo svi udžbenici za osnovnu i srednju školu su u knjižarama, ostaje samo da stigne komplet za peti razred. To će se desiti do petka, a najkasnije početkom sledeće nedelje - rekao je juče dr Petar Pijanović, zamenik direktora u Zavodu za udžbenike.

Za sledeću školsku godinu, Zavod za udžbenike pripremio je oko 2.500 naslova na srpskom jeziku i jezicima nacionalnih manjina, kao i udžbenike za decu sa posebnim potrebama.

- Programe za peti razred dobili smo tek >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u junu i zato kasnimo sa njihovim štampanjem - rekao je Pjanović.

Udžbenik za osnovnu školu, u proseku, košta 319 dinara, a najskuplji je komplet za učenike sedmog razreda i iznosi 7.170 dinara. Za osnovce je ove godine pripremljeno 254 naslova, od čega 70 novih i šest inoviranih. Prosečna cena udžbenika za srednju školu je 366 dinara, a najskuplji je komplet za treći razred gimnazija i stručnih škola i košta 6.084 dinara. Od 220 naslova za srednjoškolce, štampano je devet novih naslova, a neki udžbenici su prerađeni i prilagođeni potrebama novih obrazovnih profila u srednjim stručnim školama.

Zavod za udžbenike otvorio je dva privremena prodajna mesta u Beogradu - u hali „Pinki" u Zemunu i u Ulici Milorada Jovanovića 11 u Žarkovu.

- Početkom sledeće nedelje planiramo da uvedemo besplatan prevoz minibusima iz Kosovske ulice i sa Obilićevog venca do našeg magacina u Žarkovu i nazad. Da bismo roditeljima olakšali kupovinu, prvi put ove godine naši udžbenici se prodaju i u hipermarketu „Ideja". Osim u Zavodovim knjižarama, naši udžbenici se mogu kupiti u još 150 knjižara širom Srbije - rekla je Cveta Milosavljević, rukovodilac komercijalne službe u Zavodu za udžbenike.

Udžbenici se mogu naručiti i preko interneta na adresi www.zavod.co.yu.

Cene kompleta

I razred 13 udžbenika 4.267

II razred 12 udžbenika 3.848

III razred 11 udžbenika 3.605

IV razred 11 udžbenika 3.604

V razred 17 udžbenika 5.246

VI razred 19 udžbenika 5.695

VII razred 22 udžbenika 7.170

VIII razred 21 udžbenika 6.629

*Cene su u dinarima

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.