Najpoznatiji svetski kardiolozi u Beogradu

Izvor: Blic, 07.Apr.2011, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najpoznatiji svetski kardiolozi u Beogradu

Od 9. do 12. aprila u Beogradu će biti održan Sedmi međunarodni kongres kardiologa i interventnih kardiologa “Basics”.

Tokom četiri dana kongresa predavanja će održati više od 40 najeminentnijih kardiologa iz celog sveta, a biće izvedeno oko 40 kompleksnih intervencija na srcu.

Intervencije će se prenositi uživo iz sala za kateterizaciju srca iz cele Srbije u "Best Western” Hotel M.

Kako je rekao akademik prof. dr Miodrag Ostojić, biće izvedene intervencije širenja krvnih sudova sa najnovijom generacijom stentova, zatim će se rešavati slučajevi hroničnih totalnih zagušenja srca, kao i intervencije zatvaranja rupa u srcu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Čuveni svetski kardiohirurzi operisaće na našim klinikama

Izvor: Press, 07.Apr.2011

Međunarodni kongres kardiologa BASICS, sedmi po redu, počinje danas i trajaće do utorka 12. aprila u beogradskom hotelu „Mladost". Na ovom skupu, pored domaćih, učestvovaće i 40 stručnjaka iz inostranstva, od kojih su najpoznatiji Rajmund Erbel iz Nemačke i Georgi Sianosa iz Grčke.

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.