Izvor: B92, 16.Dec.2009, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najplemenitiji podvig 2009. godine

Beograd -- U tradicionalnoj akciji "Najplemenitiji podvig godine" koji 47. put za redom organizuju "Večernje novosti", uručena su priznanja za 2009. godinu.

Među dobitnicima plaketa su i Gordana Dimitrić i Žaklina Spasić, lekarke sa Vojnomedicinske akademije. Njih dve spasle su sedmoro ljudi posle nesreće na Ohridskom jezeru, kada je potonuo brod "Ilinden" sa turistima iz Makedonije i Bugarske.

"Nismo se plašile, mislile smo samo kako možemo da pomognemo na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najbolji mogući način, s obzirom da nismo imale ništa od naše opreme", rekla je Žaklina Spasić.

"Gledale smo da smanjimo paniku, da oni budu sigurni da smo mi tu i da ćemo im pomoći i zaista nisam razmišljala o svojoj bezbednosti", ispričala je ona.

"Prosto dobijete jedno bezvremensko, bestežinsko stanje, u momentu u kome apsolutno ne razmišljate ni o čemu. Apsolutno se posvetite tome, bez razmišljanja. Možda sam samo u jednom trenutku pomislila na sebe: to je kada je nas drugi čovek pokušao da zaštiti svojim telom zato što smo i mi bile izložene opasnosti", rekla je Gordana Dimitrić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.