Izvor: B92, 22.Jan.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najčitanije "Večernje novosti" i "Lisa"

Beograd -- Najčitanije dnevne novine u Srbiji su "Večernje novosti", koje bar jednom nedeljno pročita najviše ispitanih građana, rezultati su istraživanja Stratedžik marketinga. Istraživanje o čitanosti i stavovima prema štampanim medijima, koje je naručio IREX ProMedia, pokazuje da je "Lisa" najčitaniji časopis, jer ga najmanje jednom mesečno pročita najviše anktetiranih osoba, saopštili su predstavnici SMMRI-a u četvrtak na konferenciji za novinare.

Istraživanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je pokazalo i da je od 1.948 anketiranih, koji čitaju štampu, najveći deo njih zainteresovan za lokalne vesti, odnosno za vesti iz sopstvenog grada (njih 61 odsto), vesti iz zemlje su na drugom mestu (čita ih 60 odsto), dok su na trećem mestu po čitanosti (56,5) rubrike "kako živeti zdravo".
Prema rezultatima istraživanja, "Večernje novosti" čita 42 odsto od anketiranih 1.723 ispitanika, koji imaju naviku da čitaju dnevne novine. Po čitanosti dnevnih novina slede "Blic", (35 odsto), "Politika" (17 odsto), "Kurir" (11 odsto) i "Sportski žurnal" i "Glas javnosti" (devet, odnosno pet odsto). Među gotovo 300 magazina koji se čitaju u Srbiji, časopis "Lisa" je na prvom mestu, jer ga čita 26 odsto od ispitanih 1.329 građana, a slede "Svet" sa 19, "Lepota i zdravlje" sa 18, "Nedeljni telegraf" sa 14 i "Revija 92" i "Gloria" sa po osam odsto od ukupnog broja ispitanih čitalaca.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.