Najbolji studenti putuju u Evropu

Izvor: S media, 19.Jul.2009, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbolji studenti putuju u Evropu

Grupa od 200 najboljih studenata odabranih na konkursu "Putujemo u Evropu 2009" večeras će sa Železničke stanice u Beogradu krenuti u Beč, čime će započeti svoje putovanje Evropom i upoznavanje zemalja i naroda Starog kontinenta.

Pobednici na ovogodišnjem konkursu dobili su inter-rejl karte, multi šengen vize (30 dana), džeparac u minimalnom iznosu od 150 evra i studentske kartice EURO26 i SIC.

Za putovanje su mogli da konkurišu studenti završne godine >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << fakulteta (osnovnih i master studija) i apsolventi do 26 godina starosti sa prosečnom ocenom 8,5 i više, a bilo je neophodno i poznavanje stranog jezika - engleskog, nemačkog, francuskog, španskog, italijanskog.

Projekat organizuje Evropski pokret u Srbiji, u saradnji s ambasadom Austrije u Srbiji i Skupštinom Beograda, a prednost pri izboru imali su kandidati koji do sada nisu putovali u zemlje EU ili nemaju pasoš.

Za najbolje studente biće organizovan svečani ispraćajni koktel u Skupštini Grada Beograda, gde će im srećan put poželeti zamenik predsednika Skupštine grada Beograda Zoran Alimpić, zamenik ambasadora Austrije u Srbiji Volfgang Vagner, predsednik Evropskog pokreta u Srbiji Živorad Kovačević i direktorka vladine Kancelarije za evropske integracije Milica Delević.

Po dolasku u Beč, studentima će dobrodošlicu poželeti ministar inostranih poslova Austrije Mihael Špindeleger.

Sa studentima će tradicionalno do Beča putovati i predstavnici medija, donatora i organizatora projekta.

Konkurs je bio otvoren od 4. maja do 4. juna ove godine, a tokom njegovog trajanja na adresu Evropskog pokreta stiglo je više od 500 prijava.

Konkurs "Putujemo u Evropu" organizuje se petu godinu zaredom, u okviru njega 2005. godine otputovalo je 100 ljudi, 2006 - 200, 2007 - 300, a prošle godine 200 studenata.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.