Izvor: B92, 06.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbolji studenti putuju u EU

Beograd -- U organizaciji Evropskog pokreta, 300 najboljih studenata univerziteta u Srbiji će i ove godine putovati mesec dana po zemljama EU.

Studenti će putovati u okviru projekta "Putujemo u Evropu", čiji je cilj da upoznaju Evropu "iz prve ruke". "Suština projekta je da se omogući da 300 najboljih studenata dobije inter-rejl vozne karte i šengenske vize za leto 2007. godine za putovanje po Evropi prema sopstvenom izboru", piše u saopštenju Evropskog pokreta u Srbiji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
EPUS je saopštio i da je isti projekt 2005. godine i 2006. godine postigao izuzetan uspeh u javnosti.

Ministarstvo spoljnih poslova Austrije odlučilo je da ove godine studentima odobri 300 gratis viza za putovanje po zemljama EU, a 2005. godine je bilo obezbeđeno 100 viza, dok je prošle godine EU upoznalo 200 najboljih studenata.

Pored Evropskog pokreta u Srbiji, projekt podržava i Ambasada Austrije u Srbiji i grad Beograd.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.