Najavljena blokada magistralnog puta

Izvor: S media, 07.Jul.2009, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najavljena blokada magistralnog puta

Predsednik opštine Kuršumlija Zoran Vučković zatražio od opštinskog javnog tužioca da interveniše i spreči dalju blokadu lokalne samouprave, jer štrajkači iz preduzeća "7. jul" i "Kopaonik" najavljuju da će i sutra blokirati rad opštine.

Kako je Vučković rekao, zbog blokade opštinske uprave ugroženi su budzetski korisnici, a u najtežoj situaciji su socijalno ugroženi gradjani kojima se svakodnevno iz opštinskog budzeta daju novčana sredstva za lečenje. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

"Dvodnevna blokada opštinske uprave je nanela velike štete gradjanima i budzetskim korisnicima. Gradjani Kuršumlije ne moraju da trpe posledice zbog nekih protesta. Zatražili smo od javnog tužioca da spreči dalju blokadu opštine", kazao je Vučković.

S druge strane, član jedinstvenog štrajkačkog odbora modne konfekcije "7. jul" i kombinata "Kopaonik" Straimir Djokić rekao da je da štrajkači neće odustati od blokade opštine jer, kako ističe, više od 3.000 radnika ostalo je bez posla, a svi su se oglušili o zahteve radnika.

"Jednokratna novčana pomoć, koju je obećao ministar Ljajić ništa nam ne znači. Mi hoćemo trajno rešenje, pokretanje proizvodnje, isplatu zaostalih plata i povezivanje radnog staža. Proteste ne prekidamo bez obzira na ubedjivanje predstavnika lokalne samouprave", kazao je Djokić.

Istovremeno, on je saopštio i da je štrajkački odbor odlučio da radikalizuje proteste. Kako je kazao, osim blokade opštine, bivši radnici će blokirati magistralni put Niš-Priština.

Štrajkački odbor ta dva preduzeća uspostavio je danonoćno dežurstvo ispred zgrade opštine Kuršumlija. Nekoliko stotina bivših radnika ponovo će se sutra, u ranim jutarnjim satima okupiti ispred te zgrade i neće dozvoliti zaposlenima da odu na svoja radna mesta.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.