Nagrađeni učenici Moravičkog okruga

Izvor: RTS, 16.Jul.2010, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrađeni učenici Moravičkog okruga

Ministar prosvete Žarko Obradović nagradio je 45 najboljih učenika škola iz Moravičkog okruga.

Nagrađeno je 45 učenika iz 50 osnovnih i srednjih škola sa područja Čačka, Ivanjice, Lučana i Gornjeg Milanovca.

Ministar Obradović je na svečanosti u Skupštini grada uručio nagrade najboljim učenicima generacije iz Moravičkog okruga, koje su zajednički obezbedili "Politika" AD i Ministarstvo prosvete.

Iz budžeta lokalne samouprave Čačak izdvojeno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je 3,5 miliona dinara za knjige za đake prvih razreda osnovnih škola.

Obradović je ocenio da je ova odluka lokalne samouprave značajna pomoć roditeljima đaka i doprinos ukupnom promovisanju obrazovanja.

Namera Ministarstva prosvete je da ubuduće što više učenika dobija besplatne udžbenike po pojedinim predmetima.

Gradonačelnik Stanojević je obećao da će i ubuduće iz budžeta biti izdvajana sredstva za nabavku udžbenika namenjenih prvacima

Obradović je posetio i gradilište dečjeg vrtića koje će krajem godine primiti oko 400 mališana. Grad je odredio i lokaciju za izgradnju novog Doma učenika, pri čemu računa i na pomoć države.

Unapređenje obrazovanja u Srbiji

Evropska investiciona banka obezbedila je 50 miliona evra zajma za unapređenje obrazovanja u Srbiji, rekao je u Čačku ministar prosvete Srbije Žarko Obradović.

Prvi deo novca od 23 miliona evra biće upotrebljen ove godine za adaptiranje i proširenje škola u kojima nema dovoljno prostora, dok će ostatak biti upotrebljen za unapređenje škola u sledećoj godini.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.