Izvor: B92, 11.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrada za studente iz Srbije

Beograd -- Na Microsoft-ovom takmičenju "Imagine Cup 2007" u Seulu učesnici iz Srbije ostvarili odlične rezultate.

Tim SMOR, sastavljen od studenata Beogradskog univerziteta, plasirao se među prvih šest od 55 timova, koliko se takmičilo u kategoriji dizajniranja softvera. Oni su i jedini takmičari iz regiona centralne i istočne Evrope koji su se tako visoko plasirali.

U takmičarskoj kategoriji Projekat Hošimi treće mesto i nagradu od 3.000 dolara osvojio je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vladan Simov, učenik Matematičke gimnazije iz Beograda.

Vladimir Cerić, portparol Majkrosofta, kaže za B92 da je reč o najvećem takmičenju za studente, u visokim tehnologijama, u devet kategorija, a takmičari iz celog sveta rešavaju realne probleme koristeći informacione tehnoligije.

"Ove godine je na takmičenju bilo više od 70.000 studenata, a naša ekipa je kontruisala simulator vožnje", kaže Cerić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.